fbpx

De beste verzorgingstips voor een gemengde huid

verzorgingstips-gemengde-huid

Is jouw huid droog en vet tegelijk? Dan kan het zijn dat jij een gemengde huid hebt. Met dit huidtype kunnen sommige gedeeltes van je hoofd glimmen, terwijl andere gedeeltes droog aanvoelen. Bovendien kun je hier zelfs last hebben van rode vlekken of schilfers. Heb jij een gemengde huid? Doe je voordeel met deze verzorgingstips!

Wat is een gemengde huid?

Bij een gemengde huid heb je dus zowel last van een droge als vette huid. Je kunt de gemengde huid aan het volgende herkennen. Meestal is je T-zone – de zone van je voorhoofd, neus en kin – wat vettig en glimmend. Anderzijds zijn je wangen vaak wat droger en kunnen er schilfertjes ontstaan. Op de T-zones kunnen door het vettige huidtype juist eerder puistjes ontstaan en bovendien kunnen deze er wat glimmend uitzien.

Wat zijn de oorzaken?

Er zijn verschillende oorzaken voor en gemengde huid, denk aan:

  • Een erfelijke aanleg: heeft je moeder hier ook last van? Ze kan het erfelijk doorgegeven hebben aan jou!
  • Verkeerde make-up of verzorgingsproducten: gebruik niet te agressieve producten voor je huid.
  • Hormoonveranderingen: door de jaren heen verandert je hormoonhuishouding, soms kan dit leiden tot een ander huidtype.

Hoe kun je een gemengde huid het beste verzorgen?

Een gemengde huid klinkt best ingewikkeld, he? De key is om hem goed te verzorgen met de juiste, milde producten. Je huid wordt de hele dag door blootgesteld aan luchtvervuiling en andere slechte factoren. Maak je huid dan ook ‘s ochtends en ‘s avonds schoon. De T-zone kun je bovendien in de watten leggen door het extra te scrubben om puistjes en je vettige huid te verminderen. Belangrijk is om de droge gedeeltes van je huid niet mee te nemen, zodat je deze stukken niet irriteert.

Met het B’Lashy gezichtsverzorgingspakket heb je alle tools binnen handbereik om je huid een oppepper te geven! Let bij een dit huidtype op de gevoelige en droge gedeeltes van de huid, zodat je deze niet verder irriteert.

Dit bericht is gepost in Beauty. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies en soortgelijke technieken op onze website om inhoud en advertenties persoonlijk te maken. Online behavioural advertising wordt gebruikt om informatie te delen over je gebruik van onze site met onze social media-, advertentie- en analyse-partners. Dit stelt ons in staat je persoonlijke inhoud aan te bieden. Je geeft toestemming om onze cookies te gebruiken als je onze website blijft gebruiken.