fbpx

Gezichtsverzorging in de winter: 5 tips voor een stralende huid!

gezichtsverzorging-in-de-winter

Elke seizoenswisseling heeft invloed op de huid. Het is dus zeker niet gek dat je huid in de zomer wat vetter aan kan voelen, terwijl het in de winter juist weer wat droger lijkt. De verwarming die weer aan gaat, heter douchen, lekker lang in bad stomen en de koude temperatuur buiten hebben allemaal invloed op je huid. Het is daarom goed om je gezichtsverzorgingsroutine voor de winter eens goed onder de loep te nemen en nieuwe producten te gebruiken om je huid een boost te geven. Gebruik deze 5 gezichtsverzorging tips voor een stralende huid in de winter en pas je beauty routine aan op het seizoen!

Gezichtsverzorging in de winter

Hoewel sommige mensen geneigd zijn om het hele jaar door dezelfde producten te gebruiken, is het juist goed om per seizoen je routine aan te passen. Elk type weersomstandigheden vraagt om een andere soort verzorging en bescherming. Voor de gezichtsverzorging in de winter heb je net weer andere producten nodig dan in het voorjaar of de zomer. In de winter kun je last krijgen van een droge huid, omdat de combinatie van koude temperaturen met de droge lucht ervoor zorgt dat het vocht sneller verdampt uit je huid. Gebruik onderstaande tips om je droge huid vaarwel te zeggen

1. Let op met scrubben in de winter

Scrubben verwijdert dode huidcellen en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Ook zorgt het ervoor dat de verzorgende ingrediënten uit je producten nog beter worden opgenomen door de huid. In de winter kun je gewoon door blijven scrubben; wel is het aan te raden om dit minder vaak te doen. Je huid is net wat meer kwetsbaar door de lage temperaturen. Heb je een vette tot gecombineerde huid? Houd dan één keer per week aan. Mensen met een droge huid kunnen beter één keer per twee weken de huid scrubben.

2. Gebruik een mild reinigingsproduct

Een droge huid is kwetsbaarder en daarom kun je maar beter met een milde reinigingsproduct je huid schoonmaken. Deze zijn vaak minder agressief en zo voorkom je dat je huid niet nog droger wordt. Een belangrijke switch voor gezichtsverzorging in de winter is om te switchen naar een mild reinigingsproduct. Met een milde face wash of cleansing water kun je je prima je huid schoonmaken en verzorgen in de winte.

3. Trakteer je huid op een verzorgende olie

Onmisbaar voor je gezichtsverzorging in de winter: een rijke, verzorgende olie of serum. Helemaal ’s nachts is het een goed moment om een rijk product aan te brengen. ’s Nachts kan je huid de voedingsstoffen rustig opnemen. Denk aan een vitamine C serum! Vitamine C is een krachtige antioxidant die de huid zichtbaar verbetert en heeft bovendien een hydraterende werking.

4. Masseer je huid regelmatig

Je huid kan dus wel wat extra aandacht gebruiken. Gezichtsverzorging in de winter vraagt om goede, rijke producten en wat extra aandacht voor de huid. Leg de focus bij het aanbrengen van je crèmes en serums op het in masseren van het product in de huid. Zo maak je er niet alleen een ontspannen moment voor jezelf van, maar breng je ook je product beter aan. Een jade roller kan je helpen je gezicht te masseren en bloedsomloop te stimuleren.

5. Geef je huid vanaf de binnenkant een boost

In de winter is het sowieso aan te raden om goed op je vitamine inname te letten voor je gezondheid, maar ook voor de huid. Met de juiste voeding kunt je de huid van binnenuit een boost geven, denk aan extra antioxidanten en Omega 3!

Wil jij je huid een oppepper geven en investeren in goede gezichtsverzorging in de winter? Met onze B’LASHY 4-in-1 gezichtsverzorging set verrijk je direct je beauty routine!

Dit bericht is gepost in Beauty. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies en soortgelijke technieken op onze website om inhoud en advertenties persoonlijk te maken. Online behavioural advertising wordt gebruikt om informatie te delen over je gebruik van onze site met onze social media-, advertentie- en analyse-partners. Dit stelt ons in staat je persoonlijke inhoud aan te bieden. Je geeft toestemming om onze cookies te gebruiken als je onze website blijft gebruiken.