fbpx

Hoe groeien je wimpers? Alles over de wimpergroei cyclus!

wimpergroei-cyclus

Wanneer je een losse wimper vindt, mag je een wens doen. Maar dat is niet het eerste waar sommige mensen aan denken als ze er één spotten. Het is soms schrikken als je wimpers uitvallen! Toch is dit een heel normaal en natuurlijk proces. Net als je haren, vallen ook wimpers uit en groeien er nieuwe voor in de plaats in een wimpercyclus. Hoe ziet de wimpergroei cyclus eruit? Hoe lang het duurt voor een wimper groeit? Wanneer is wimperuitval niet normaal? Je leest het antwoord op deze vragen hier!

Hoe ziet de wimpergroei cyclus eruit?

Eigenlijk is de groeicyclus van de wimper goed te vergelijken met die van je hoofdhaar. Zoals je misschien al tussen jou en je vriendinnen gemerkt hebt, groeit het bij de één sneller dan bij de ander. Ook bij je wimpers is dit het geval. Gemiddeld genomen duurt de wimpergroei cyclus van één wimper tussen de zes en acht weken. Omdat je wimpers (gelukkig) niet allemaal dezelfde groeifase hebben, duurt het tussen de negen en twaalf weken voordat alle wimpers zijn uitgevallen en weer zijn aangegroeid!

Hebben behandelingen zoals wimper extensions of verven invloed op de algemene wimpergroei cyclus?

Nee, de algemene wimpergroei cyclus gaat altijd door. Ook als je wimper extensions hebt laten zetten, ze hebt laten krullen, verven of een wimperserum gebruikt, gaat het uitvallen door. Geen zorgen dus als je een losse wimper er tussenuit plukt!

Hoeveel wimperuitval is normaal?

Omdat de wimpercyclus en de groeifases van je wimpers zo verschilt per persoon (en wimper) is het lastig om een normaal gemiddelde te benoemen. De ene keer kun je er twee en drie op een dag vinden en soms dagenlang geen één. Heb je het vermoeden dat het meer is dan normaal? Houd het eens een bepaalde periode bij en verander wat van je vaste routines. Make-up producten, huidverzorging, voedingspatronen of je hormonen kunnen bijvoorbeeld een rol in wimperuitval spelen.

Kan ik wimperuitval voorkomen?

Wil je wimperuitval voorkomen? Dat gaat helaas niet, omdat het een natuurlijke cyclus van het lichaam is. Niet voor niets heeft de natuur het zo geregeld dat je regelmatig nieuwe wimpers voor je oude terugkrijgt. Je kunt de groeicyclus van je wimpers met het B’LASHY wimperserum WEL positief beïnvloeden. Dankzij de natuurlijke ingrediënten in dit serum verzorg jij je wimpers extra goed en geef je ze wat ze nodig hebben om voller, langer én sterker te worden, waardoor de natuurlijke krul er automatisch en mooi in blijft zitten. Lees ook ons geheim voor volle, lange wimpers!

Dit bericht is gepost in Beauty. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies en soortgelijke technieken op onze website om inhoud en advertenties persoonlijk te maken. Online behavioural advertising wordt gebruikt om informatie te delen over je gebruik van onze site met onze social media-, advertentie- en analyse-partners. Dit stelt ons in staat je persoonlijke inhoud aan te bieden. Je geeft toestemming om onze cookies te gebruiken als je onze website blijft gebruiken.