fbpx

Hoe moet je een dermaroller gebruiken?

dermaroller-gebruiken

Met een dermaroller prik je hele kleine gaatjes in de huid, waardoor je het stimuleert om meer collageen en elastine aan te maken. Zo blijf je er jonger en gezonder uitzien. Door de behandeling is je huid in staat om verzorgingsproducten tot drie keer beter op te nemen. De beauty tool wordt voor thuisgebruik steeds populairder, maar hoe gebruik je een dermaroller voor het beste resultaat? Ontdek hier onze tips!

Wat is een dermaroller?

Een dermaroller is een beauty tool met een handvat en een rond wieltje waarop talloze kleine naalden bevestigd zijn. Wanneer je met het wieltje over de huid rolt, prikken de naalden in de bovenste lagen van de huid, waardoor er hele kleine gaatjes ontstaan. De dermaroller stimuleert de huid tot het aanmaken van goede stoffen, waardoor je er gezonder én jonger uit blijft zien.

Dermaroller gebruiken: het stappenplan

Net als met veel huidverzorgingsproducten wil je de dermaroller goed gebruiken om het best mogelijke resultaat te kunnen krijgen! Hieronder delen we een handig stappenplan met je hoe je hem moet gebruiken!

Stap 1: Reinig de huid

Het is allereerst belangrijk dat je de roller gebruikt op een schone huid. Reinig je huid daarom altijd eerst goed, zodat je slechte bacteriën niet de huid induwt. Je kunt hiervoor je eigen reinigingsproducten gebruiken.

Stap 2: Zorg dat dermaroller schoon is

Naast een schone huid, wil je ook werken met een schone dermaroller. Zorg dat de naaldjes goed schoon zijn.

Stap 3: Rollen met de dermaroller

Tijd om te rollen! Plaats de dermaroller op de huid en rol er zachtjes overheen. Druk hem niet aan, want zo beschadig je de huid. Rol van links naar rechts, van boven naar onder en diagonaal. Ga niet meer dan 2-4 keer over hetzelfde stuk. Stukken van het zicht met rimpels kun je even strak trekken voor het beste resultaat.

Stap 4: Verzorg de huid

Zorg dat er een kwartiertje tussen het roller en verder verzorgen zit om de huid wat rust te gunnen na het schoonmaken. Breng na het rollen een verzorgend serum aan om de huid een oppepper te geven. Zeker na de eerste behandelingen kan de huid wat geïrriteerd zijn. Na het serum kun je nog een moisturizer of verzorgende creme aanbrengen.

Stap 5: Maak de tool schoon

Het is aan te raden om na het gebruik van de dermaroller direct de tool even goed schoon te maken en de huidcellen en bacteriën te verwijderen. Deze wil je de volgende keer niet op je huid terugvinden! Je kunt de dermaroller met een antibacterieel product of alcohol schoonmaken.

Benieuwd wat de dermaroller voor jouw huid kan doen? Bestel hem hier in onze gezichtsverzorgingsset!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies en soortgelijke technieken op onze website om inhoud en advertenties persoonlijk te maken. Online behavioural advertising wordt gebruikt om informatie te delen over je gebruik van onze site met onze social media-, advertentie- en analyse-partners. Dit stelt ons in staat je persoonlijke inhoud aan te bieden. Je geeft toestemming om onze cookies te gebruiken als je onze website blijft gebruiken.