fbpx

Wanneer gebruik je een serum voor je huid en wimpers?

serum

Wat is een serum nou eigenlijk? Heb jij je dat wel eens afgevraagd? Goed dat je deze blog hebt open geklikt, want in dit artikel leggen we je uit wat precies het verschil is tussen een serum en een crème en hoe je het gebruikt. De twee hebben namelijk een net wat andere werking, waardoor een serum een mooie aanvulling vormt op je verzorgingsroutine voor je huid of.. wimpers! Naast gezichtsserums kun je namelijk ook speciale wimperserums gebruiken om je wimpergroei een boost te geven. Hoe dat zit en wanneer je ze gebruikt, lees je hier!

Wat is een serum?

Serums zijn verzorgingsproducten waarin een hoge concentratie aan werkzame bestanddelen zit. Hier vind je ook meteen het verschil met een dag- of nachtcrème. De crèmes bevatten een net wat lagere concentratie werkzame ingrediënten, waardoor een serum een mooie aanvulling op je dagelijkse verzorgingsroutine is om specifieke (huid)problemen op te lossen! Andere verschillen met een crème vind je bijvoorbeeld in de textuur van het product (een serum is licht en plakt niet; een crème is voller en vettiger). Ook bevat een dagcrème vaak een SPF en een serum niet. Dat is een extra reden waarom het geen vervanger is van een crème, maar een mooie aanvulling op je beauty routine!

Waar kun je het voor gebruiken?

Omdat de serums zich focussen op één of enkele (huid)problemen zijn er heel wat verschillende soorten te verkrijgen. Zo kunnen ze helpen bij:

  • Oneffenheden in de huid, zoals rode vlekjes
  • Littekens
  • Huidveroudering
  • Droge huid
  • Pigmentvlekken
  • Stimuleren van de wimpergroei

Welke serums zijn er?

Zoals je misschien al wel merkt, zijn er heel wat verschillende soorten, die elk zo hun eigen werking hebben. Een vitamine C serum helpt bijvoorbeeld ontstekingen en pigmentatie te verminderen, terwijl het je collageen productie een boost geeft. Het pakt je huid aan en zorgt ervoor dat deze gezonder, steviger en strakker wordt. Naast huidserums zijn er ook serums voor je wimpers. Vind jij dat je wimpers wel een tikkie langer mogen worden? Een wimperserum bevat werkbare, natuurlijke ingrediënten die je wimpers sterker, langer en mooier maken!

Hoe gebruik je een serum?

Dit verschilt een beetje per type, maar over het algemeen breng je een huidserum ’s ochtends en ’s avonds aan na het reinigen van je huid en voordat je je dag- of nachtcrème aanbrengt. Een wimperserum daarentegen breng je één keer per dag aan. Dit kan ’s ochtends voordat je je mascara aanbrengt zijn of in de avond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies en soortgelijke technieken op onze website om inhoud en advertenties persoonlijk te maken. Online behavioural advertising wordt gebruikt om informatie te delen over je gebruik van onze site met onze social media-, advertentie- en analyse-partners. Dit stelt ons in staat je persoonlijke inhoud aan te bieden. Je geeft toestemming om onze cookies te gebruiken als je onze website blijft gebruiken.